Pravila blackjacka

Sve što je potrebno da naučiš da igraš blekdžek je malo vremena i truda, kao i ono najvažnije - naš vodič za početnike. Kod onlajn blekdžeka, pravila igre su sve, tako da ne bismo smeli da preskačemo korake i krenućemo sa osnovama igre. Onda kada savladaš osnove, pokazaćemo ti i kako da igraš blekdžek kao pravi profesionalac.

Ako želiš da budeš uspešan u ovoj igri, neophodno je da znaš sve detalje u vezi sa klađenjem u blekdžeku. Ukratko, početni ulog se postavlja pre nego što ti delilac podeli karte, a dodatne uloge možeš dodavati kasnije u toku iste ruke.

Verovatno je svima poznato da je blekdžek kartaška igra, ali da li ste znali da se može igrati sa između jednog i osam špilova? Tačan broj špilova zavisi od kazina u kom se igra, ali uglavnom je to više od jednog. Ostala pravila ćemo objasniti ispod.

Pravila blekdžeka koja bi trebalo da znaš pre nego što kreneš da igraš

Magičan broj u igri je 21, tako da i igrač i delilac imaju cilj da im ukupna vrednost svih karata bude što bliža tom broju. Kazino blekdžek ti ne dozvoljava da pređeš 21, inače “ispadaš” i gubiš tu ruku.

Što se vrednosti karata tiče, u blekdžeku se kec (as) smatra za “najprilagodljiviju” kartu, koja može imati vrednost 1 ili 11, na tebi je da odlučiš koja ti više odgovara u tom trenutku. Osnovna pravila blekdžeka takođe kažu da karte od 10 do K imaju vrednost 10, a one od 2 do 9 zadržavaju svoju brojčanu vrednost.

Što se tiče pravila klađenja u blekdžeku, kazina će jasno naglasiti iznos minimalnog uloga, kao i maksimalni limit. Igra počinje nakon što postaviš početni ulog a delilac podeli dve karte tebi i dve sebi. Pošto pravila blekdžeka nalažu da treba da juriš 21, ukoliko pri početnom deljenju dobiješ kombinaciju A-10 znači da automatski dobijaš, osim ako delilac ima istu kombinaciju.

Ono što čini igru nezgodnom je to što se obe tvoje karte mogu videti na stolu, dok prema pravilima blekdžeka, delilac pokazuje samo jednu svoju kartu ostalim igračima. Tek kada dođe trenutak za poređenje i on otkriva sve karte.

Dve početne karte čine “hard” ili “soft” ruku.

  • “Soft” ruka je ona koja sadrži keca.
  • “Hard” ruka ne sadrži kečeve.

U zavisnosti od snage ruke koju dobiješ, imaš sledeće opcije:

  • Ostavi (stand) – zadrži karte koje već imaš.
  • Daj (hit) – traži od delioca da ti da bar još jednu kartu.
  • Razdvoj (split) – igrači koriste ovu opciju kada u startu dobiju par. Ona ti dozvoljava da igraš sa dve ruke umesto sa jednom.
  • Dupliraj (double down) – traži samo jednu dodatnu kartu i povećaj svoj ulog.
  • Predaj se (surrender) – neke varijacije igre ne dozvoljavaju ovu opciju, ali ona može biti dobar način za kontrolu gubitaka.

Kada završiš sa formiranjem svoje ruke, vreme je da uporediš svoje karte sa deliočevim. Onaj ko ima jaču ruku (bližu 21) je pobednik i nakon toga počinje nova igra.

Kako da dobijaš na blekdžeku

Sada kada znaš osnove, imamo i par ekspertskih saveta za tebe:

  • Kada razdvajati karte? Najbolji način da dobiješ na blekdžeku je da razdvojiš par kečeva ili osmica. Ukoliko u ruci imaš par karata od 10 do K, nije preporučljivo da ih razdvajaš.
  • Donesi pametnu odluku na osnovu snage početnih karata. Od delioca bi trebalo da tražiš novu kartu onda kada je vrednost ruke 11 ili manja. Prati intuiciju (ili još bolje - našu blekdžek tabelu) i traži još jednu kartu ako imaš između 12 i 16. Često se u blekdžeku savetuje da ako imaš 17 ili više ostaneš sa trenutnim kartama.

Naravno, ovo su samo saveti - nijedna strategija ne garantuje da ćeš uvek dobiti.

popup

Примите импресиван бонус од сигурне онлине казина

€3,000